Aktuálně o Coronaviru 29. 03. 2020

29.03.2020 Zpět



Vážení klienti a příznivci cestovky ViaMarpi,

velice pečlivě sledujeme aktuální vývoj situace kolem Coronaviru nejen v České republice, ale díky našim partnerům a spolupracovníkům v Norsku vyhodnocujeme nejnovější informace i z této úžasné skandinávské země.

V situaci, kdy vyhlášením stavu nouze bylo prozatím znemožněno cestování, se usilovně snažíme hledat řešení, která by se co nejméně dotkla našich klientů. Jsme ve spojení s leteckými a trajektovými dopravci, kontaktujeme všechny partnery zajišťující ubytování a dopravu v Norsku.

Řešení také koordinujeme v souladu s doporučením Asociace českých cestovních kanceláří AČCKA (jejíž jsme členem) a se stanoviskem Ministerstva pro místní rozvoj ČR (které je kompetentním úřadem pro cestovní ruch a pod jehož kontrolu jako cestovní kancelář spadáme). 

Vyjádření AČCKA deklaruje skutečnost, že vyhlášením stavu nouze se činnost cestovních kanceláří a agentur dostává mimo platný právní rámec, kdy na smluvní vztahy nelze nahlížet běžným způsobem. Plošným uzavřením hranic dochází ke znemožnění realizace zájezdů a pobytů do zahraničí po dobu jeho platnosti. Tato situace je zcela mimo vůli cestovních kanceláří a agentur

Tato opatření zabraňují zákazníkům cestovních kanceláří a agentur v čerpání sjednaných služeb.
AČCKA sděluje, že cestovní kanceláře jsou oprávněny vydat zákazníkovi poukaz (voucher) na odložené čerpání služeb v hodnotě uhrazené částky. Zákazník nepřichází o vložené prostředky, má jistotu čerpání služby v budoucím období a jeho vklad je ochráněn pojištěním záruky pro případ úpadku. (plné znění dokumentu zde).

Ve stanovisku Ministerstva pro místní rozvoj ČR se uvádí, že cestovní kanceláře mohou nabízet poukazy jako jednu z alternativ pro řešení nastalé situace v souvislosti s Coronavirem. Poukazy na zájezd jsou chráněny pojištěním pro případ úpadku cestovní kanceláře a zákazníci se proto nemusí obávat je přijímat. Přijímaní voucherů je rozumné řešení, které zákazníkům doporučujeme. Zákazníci by měli brát v úvahu, že v důsledku současné tíživé situace neztratili pouze možnost odjet na svůj zájezd, ale také to, že na cestovním ruchu je existenčně závislých mnoho zaměstnanců, jejich rodin i podniků. I s nimi je třeba být v současné těžké době solidární. Přijetí poukazu zákazníkem je rozumným řešením současné situace, které respektuje oprávněné zájmy obou stran. 

Vzhledem k výše uvedenému vás prosíme o trpělivost a posečkání do 13.dubna 2020, kdy příslušné orgány rozhodnou o dalších parametrech při stanovení stavu nouze. 

Ačkoli nedokážeme predikovat konkrétní vývoj letní turistické sezóny, můžu vás ujistit, že situaci budeme řešit s maximální vstřícností vůči vám, našim klientům. Aktuálně dostáváme i povzbuzující a optimistické pohledy klientů, kteří se těší, že v okamžiku uvolnění restriktivních opatření, budou jindy přeplněné lokality poněkud volnější s možností užít si více pohody a také vítané pohostinnosti místních.

Přeji vám pevné zdraví, hodně pozitivní energie a těšení na další objevování míst při cestovatelských výpravách. 

Martin Pišťák, majitel CK ViaMarpi

1663613700-IMG-2082-na-web

OKRUŽNÍ ZÁJEZD NORSKEM S VÝSTUPEM NA TROLÍ JAZYK


Okružní poznávací zájezd pro ty, kteří míří do Norska a Skandinávie a chtějí si v malé skupince užít maximum turistických atrakcí. Kromě unikátních skvostů severské přírody si dopřát i sportovnější pohyb.
Třešničkou na dortu zájezdu je výstup na jednu z nejúžasnějších dominant Norska - skalní převis Trolí jazyk (Trolltunga).
Podlehnete energii bouřících vodopádů nebo magické atmosféře strmých norských fjordů a výhledům na ledovce?


Více informaci

1512479242-lavicka-Sonja

NORSKEM PO STEZKÁCH TROLLŮ - K FJORDŮM A VODOPÁDŮM


Znáte pověsti o Trollech - skřítcích žijících v zákoutích nedotčené norské přírody?
Vydáme se v jejich stopách po Trollí stezce, do národních parků, k ohromujícím vodopádům a peřejím. 
Zavítáme do Bergenu (rybí trh, vrch Fløyen). 
Norsko je zemí skalnatých fjordů, úchvatný Geirangerfjord je i na seznamu UNESCO.
Letecký zájezd pro milovníky ryzí skandinávské přírody.


Více informaci

Certifikát zákonného pojištění    Kdo je Martin Pišťák     Přednášky o Norsku      Slevy      Pro firmy      Dárkový voucher

Obchodní podmínky   Garanční fond      Objev Finsko a Laponsko    GDPR, ochrana osobních údajů

Máte dotaz? Můžete nás rovnou kontaktovat telefonicky  +420 602 296 287

Copyright © 2014-2023 ViaMarpi s.r.o., vedená u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 93563.  Všechna práva vyhrazena. Created by Zora Solution

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.