Hra barev polární záře

04.12.2017

Fascinující jev polární záře, tak typický pro oblasti za polárním kruhem, se může projevovat jak v různých barevných odstínech, tak i s různou dynamikou pohybu po noční obloze.


Více informaci

Kořeny Edvarda Muncha ve Vågå

04.12.2017

Odkud pochází známý norský malíř Edvard Munch a kde sbíral inspiraci pro svá díla?


Více informaci

Co se říká o Bergenu?

04.12.2017

Bergen je často považován za vstupní bránu k fjordům na západním pobřeží Norska. Je zároveň druhým největším norským městem.


Více informaci

Trolí stezka - Trollstigen

25.11.2017

Tak co je největší atrakcí Norska? Preikestolen (Kazatelna) nebo Trolltunga (Trolí jazyk)? Atlantská cesta nebo souostroví Lofoty za polárním kruhem? Nebo některý z úžasných ledovců? Je jich mnoho. Dneska se podíváme na Trolí stezku!


Více informaci
1512487492-DSC-0364

Geirangerfjord - nejnavštěvovanější norský fjord

25.10.2017

Norsko je zemí fjordů. Mořské zátoky vzniklé působením ustupujících ledovců se do pevniny zakusují mnohdy i stovky kilometrů od oceánského pobřeží otevřeného moře.


Více informaci

Když je důležitější cesta než cíl ...

23.10.2017

Norsko je velice rozmanité a příležitostí vidět něco zajímavého je velice mnoho. Někdy však není důležité, kam se dostanete ale jakým způsobem budete cestovat. Norsko nabízí nejkrásnější výhledy a panoramata ať už jste na kole, v autě nebo vlaku. Dáte přednost plavbě po klidných vodách fjordu v kulisách strmých skal, jízdě na kole přes náhorní planinu s výhledy na ledovec nebo se zatajeným dechem projedete nejstrmější silnicí ve Skandinávii. A láká vás dobrodružství na některé z vyhlášených raftových řek? Nebo klidnější jízdy lanovkou na jeden z vrcholů obklopující Bergen?


Více informaci

Jak cestovat do Norska?

12.10.2017

Nejpohodlnější a nejrychlejší cesta do Norska? Na zájezd do Norska letecky nebo autem? Existuje varianta i vlakem? Do Norska je to daleko a tak výběr správné varianty může být pro úspěch a pohodu vaší dovolené klíčový.


Více informaci
« Předchozí 1 5 10 14 15 16 17 18 Další »

Partneři

půjčovna obytňáků
Objev Finsko a Laponsko
Brynje
Norge.cz
ACCKA

Certifikát zákonného pojištění    Kdo je Martin Pišťák     Přednášky o Norsku      Slevy      Pro firmy      Dárkový voucher

Obchodní podmínky   Garanční fond      Objev Finsko a Laponsko    GDPR, ochrana osobních údajů

Máte dotaz? Můžete nás rovnou kontaktovat telefonicky  +420 602 296 287

Copyright © 2014-2023 ViaMarpi s.r.o., vedená u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 93563.  Všechna práva vyhrazena. Created by Zora Solution

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.