Zábava, atrakce a zážitky v Norsku

05.12.2017 Zpět



Západní pobřeží plné fjordů, norské národní parky, vodopády a ledovce

Oblast přibližně vymezená městy Oslo, Bergen a Trondheim je unikátní množstvím největších lákadel Norska. Nádherné a úžasné scenérie národních parků Rondane, Dovrefjell, Jotunheimen, Hardangervidda. Největší evropský ledovec Jostedalsbreen nebo opomíjený, ale o to krásnější Folgefonna. Nejmalebnější norské fjordy, z nichž uveďme alespoň Geiranger (na seznamu UNESCO), Hardangerfjord, Lysefjord a nejdelší Sognefjord s jeho nesčetnými rameny dalších kouzelných fjordů. Jedinečnost krajiny Norska dokreslují energizující vodopády, peřejnaté řeky a jezera. Unikátním zážitkem jsou gastronomické speciality - ryby, sýry, marmelády z morušek nebo brusinek.

 

Lofoty, ostrov Senja, Vesterály

Fotogenické souostroví vysoko nad polárním kruhem jakoby vysunuté z norské pevniny do Atlantského oceánu. Ostrovy, které svými typickými rybářskými osadami učarovaly všem, kteří zde pobývali – mimo jiné i Karlu Čapkovi. Skvosty jako například Nusfjord (UNESCO), Reine, Henningsvaer (Benátky Lofot). Nekonečné pláže s bílým pískem a vystupujícími štíty skalistých hor. Vesterály tak příhodné pro pozorování Polární záře (v zimě) i Půlnočního slunce (v létě). Velrybí safari a naprostá unikátnost přírodních kulis ostrova Senja. Jedinečné muzeum bájných Vikingů.

 

Laponsko, volání exotiky dálného severu

Poslední evropská exotika. Nedotknutá příroda v nejryzejší podobě. Kultura Sámů, v jistém slova smyslu „evropských indiánů“, kteří žijí na území Norska, Finska, Švédska i ruského poloostrova Kola. Severská tundra Laponska je v letním období prostředím, kde zapomenete, že existuje nějaká civilizace. Poznávací zájezdy do krajiny sobů, jezer, divokých kaňonů a nekonečných dálek, z Tromsø přes Hammerfest až do finského Inari.

 

Norská města - Bergen, Oslo, Trondheim, Ålesund                                                   
Bývalé královské město Bergen si zachoval asi nejvíc z norské originality. Pověstný a vyhledávaný rybí trh Torget i nábřeží Bryggen (na seznamu UNESCO). Trondheim je typické severské město s úžasnou katedrálou Nidaros, místem korunovace norských králů, středověkou pevností a přístavní čtvrtí Bakklandet. Norské hlavní město Oslo plné skvostných muzeí (Amundsenova Fram, Heyerdahlova Kon-Tiki, lodě Vikingů, obrazy Edvarda Muncha), ale také Královský palác, pevnost Akerhus, světoznámý park Vigeland nebo moderní budova Opery a úžasný výhled z Holmenkollenu. Architektonická perla norské secese - Ålesund.


Konfigurátor – dovolená na míru se zážitky podle vašeho výběru

Revoluční způsob jak si nastavit dovolenou na míru přesně podle vašich přání. Vybírat můžete z mnoha atrakcí jako je Velrybí safari, výpravy na mořském kajaku a barbercue, romantická noc strávená na majáku, jízda na sněžném skútru nebo Husky psím spřežením, dobrodružství s vlky v Polar ZOO, plavby legendární Hurtigruten, ptačí rezervace s papuchalky, funny rybolov, rafting na řece Sjoa, kurz běžeckého lyžování nebo snowkiting na pláních Hardangerviddy, kurz fotografování s Polární září. Letní i zimní poznávací zájezdy. Silvestrovské pobyty, lodní lístky na trajekty do Norska. Ubytování v Norsku. Pro zájemce sjednáme cestovní pojištění a pojištění storno poplatků.

Certifikát zákonného pojištění    Kdo je Martin Pišťák     Přednášky o Norsku      Slevy      Pro firmy      Dárkový voucher

Obchodní podmínky   Garanční fond      Objev Finsko a Laponsko    GDPR, ochrana osobních údajů

Máte dotaz? Můžete nás rovnou kontaktovat telefonicky  +420 602 296 287

Copyright © 2014-2023 ViaMarpi s.r.o., vedená u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 93563.  Všechna práva vyhrazena. Created by Zora Solution

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.