Severní část Norska si užila úplné zatmění Slunce

06.12.2017 Zpět



Norská televize přenášela úplné zatmění Slunce v přímém přenosu, doslova davy turistů však zaplavily nejen Špicberky, ale i Lofoty, Vesterály a severonorské Tromsø.

Úplné zatmění je výjimečné také tím, že se odehrává v oblastech jen řídce osídlených. Nejdéle byl úkaz viditelný v „bohem zapomenutém místě“ – vesničce Longyearbyen na norských Špicberkách. Původní počet 2.800 obyvatel nacházející se pouhých 1.100 km od severního pólu, byl významně překročen v očekávání výjimečné show. „Vesmírní“ turisté, ale i přítomné vědecké týmy nafotili řadu snímků, jejichž vyhodnocováním se budou ještě dlouho zabývat.

V pohotovosti byly také astronomické observatoře americké NASA umístěné na severu Vesterál. Ačkoli tyto observatoře primárně slouží k pozorování a výzkumu Polární záře, příležitost danou jedinečným úkazem zatmění Slunce si nenechaly ujít.

K atraktivním úkazům jako je Polární záře, Půlnoční Slunce, které tyto severní oblasti nabízejí, se tak přidalo o výjimečné zatmění Slunce.

1511624066-nordkapp-foto007-large

NORDKAPP A LOFOTY - NEJKRÁSNĚJŠÍ MÍSTA SEVERNÍHO NORSKA


Prožijete jeden z nejúchvatnějších západů Slunce na zeměkouli - nad Atlantským oceánem v nejsevernějším koutě Evropy. Tento výjimečný jev trvá na Nordkappu jen v období od 14. května do 1.srpna !!! Tento zájezd do Norska je skvělou příležitostí pro milovníky severské exotiky – kombinuje barevnou svěžest nejkrásnějšího souostroví severní polokoule s fascinující přírodou Laponska, kterou lze srovnat pouze s podmínkami v Kanadě a na Aljašce. Výhodou je, že nemusíte cestovat tak daleko a přitom budete dokonce severněji než slavný Yukon nebo Klondike. Díky Golfskému proudu je v letním období teplotně přátelskou oblastí, kde v tomto období probíhá polární den.

PROGRAM ZÁJEZDU JE SESTAVEN NA 8 DNÍ.
PŘIJÍMÁME NEZÁVAZNÉ OBJEDNÁVKY NA ROK 2024.


Více informaci

Certifikát zákonného pojištění    Kdo je Martin Pišťák     Přednášky o Norsku      Slevy      Pro firmy      Dárkový voucher

Obchodní podmínky   Garanční fond      Objev Finsko a Laponsko    GDPR, ochrana osobních údajů

Máte dotaz? Můžete nás rovnou kontaktovat telefonicky  +420 602 296 287

Copyright © 2014-2023 ViaMarpi s.r.o., vedená u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 93563.  Všechna práva vyhrazena. Created by Zora Solution

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.