Hurtigruten – úchvatná plavba norskými fjordy

28.03.2018 Zpět



Výletní poznávací plavby na velkých lodích (cruise plavby) jsou čím dál tím populárnější a stávají se lákavou alternativou pohodlné a pohodové individuální dovolené zároveň spojené s poznáním nových míst a oblastí. Výhodou je skutečnost, že po celou dobu plavby „bydlíte“ na stejném místě, přitom však cestujete a objevujete všechny turistické atrakce příslušných zemí.

Hurtigruten

Nejtradičnější společností provozující takové plavby v Norsku je Hurtigruten. Dnes již legendární vlastník několika nádherných lodí brázdících vlny Atlantiku a Barentsova moře z Bergenu přes Lofoty a Nordkapp až do nejvýchodnější výspy Norska – městečka Kirkenes.

Během sedmidenní plavby své individuální dovolené budete obdivovat krásu unikátní norské přírody a atmosféru řady přístavů, v nichž postupně loď kotví. Proplujete kulisami hlubokých norských fjordů, namátkou jmenujme například Geirangerfjord (na seznamu přírodních památek UNESCO), secesní perlu Ålesund, Trondheim - tradiční místo korunovace norských králů, na 66° severní šířky překonáte polární kruh a dostanete se do oblastí, kde v létě Slunce nezapadá, doslova prokličkujete nejkrásnějším souostrovím severní polokoule – Lofoty a stanete na nejsevernějším cípu evropské pevniny Nordkapp.

K nejatraktivnějším zážitkovým aktivitám, které společnost Hurtigruten připravuje pro účastníky plavby patří výprava na vyhlídky nad Geirangerfjordem, Art Nouveau procházka Ålesundem, Trolí stezka, katedrála Nidaros v Trondheimu, ledovec Briksdalsbreen, Vikingské muzeum na Lofotech a mnoho dalších norských lákadel.

Flotila 16 lodí

Pro svou nezapomenutelnou plavbu si můžete vybrat i konkrétní loď – flotila 16 lodí Hurtigruten nabízí různou kapacitu počtu pasažérů. A také rozdílnou vybavenost jednotlivých plavidel – některá jsou vybavena i vířivkami na otevřené palubě, některá disponují dětským koutkem a atmosféru „starých dobrých časů“ můžete zažít i na jediné retro lodi, která byla postavena v roce 1964. Ceny za plavbu jsou podobně jako u dalších cruise plaveb závislé na typu požadované kajuty (s oknem/bez okna; v podpalubí nebo naopak na horních palubách), očekávaných službách jako je bezplatný přístup k wifi a možnosti volit si čas snídaní, obědů a večeří nebo dodržovat lodní společností stanovené časy pro konzumaci jídla.

Dovolená na míru

Osloví-li vás dobrodružství plavby podél norského pobřeží, pak vám v rámci individuální dovolené na klíč poradíme s výběrem lodi a vhodné kajuty, zajistíme letenky Praha – Bergen a pro zpáteční let z Kirkenes do Prahy a vybereme pohodlné ubytování v Bergenu včetně tipů, co vidět v tomto bývalém královském městě. Dle vašeho přání také zarezervujeme jednotlivé fakultativní atrakce během plavby.

Pro všechny naše klienty, kteří plavbu absolvovali, to byl nezapomenutelný zážitek s řadou unikátních fotografií jedinečné norské přírody.

Certifikát zákonného pojištění    Kdo je Martin Pišťák     Přednášky o Norsku      Slevy      Pro firmy      Dárkový voucher

Obchodní podmínky   Garanční fond      Objev Finsko a Laponsko    GDPR, ochrana osobních údajů

Máte dotaz? Můžete nás rovnou kontaktovat telefonicky  +420 602 296 287

Copyright © 2014-2023 ViaMarpi s.r.o., vedená u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 93563.  Všechna práva vyhrazena. Created by Zora Solution

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.