Přístav Valnovka

11.02.2020 Zpět



Objevili jsme unikátní svět skandinávských a norských ryb v České republice! Průkopník a tvůrce nového trhu v českých zemích – trhu chlazených ryb Milan Pospíšil si prošel zajímavými milníky k rodinnému obchodu s rybami. Vysoká profesionální znalost a dlouholetá zkušenost v tomto segmentu je hlavním pilířem životní lásky k rybolovu, úpravě mořských ryb a gastronomii.

Čertsvé a mražené ryby

Rodinnou „rybárnu“ s převážně čerstvými, ale i mraženými, opracovanými a upravenými pro snadné použití, navrch provoněné kořením vlastní výroby, naleznete v obci Kamenice ve Středočeském kraji. Sortiment doplňují delikatesy a produkty, které s rybami „ladí“ a který majitelé vyzkouší nejdříve na sobě samými. Sladkovodní ryby jako například kapra tu ale rozhodně nekoupíte, a to ani před vánočními svátky.

Podlehněte atmosféře přístavního obchůdku

Prodejna vás upoutá svým interiérem i vnějším vzhledem – majitelé ho naladili do stylu přístavního obchůdku. Původní myšlenka byla jasná - Milan strávil v evropských přístavech při výběru mořských ryb poměrně velkou část svého profesního života. „Ryby, koření a další komodity se vždycky vozily do přístavů, přesně tak jsme chtěli, aby náš obchod vypadal, aby evokoval, co v něm prodáváme, aby v něm zákazníkům bylo příjemně,“ vysvětluje Milan myšlenku, kterou s manželkou přetavili do vzdušného designu obchodu skandinávského stylu, kde je převládajícím prvkem dřevo a modrá a bílá barva.

Na obchod přes gastronomii

Příprava polotovarů a vymýšlení receptur – to je to, co majitele rybího obchůdku baví nejvíce. Na obchod se dívá gastronomickým náhledem a je jasné, že je to ta správná cesta. Ačkoliv se přes grilovací sezónu prodávají i celé ryby, zájem zákazníků se obrací k rybám opracovaným a v zimním období tvoří přes 90 % prodeje ryba opracovaná. Ať už jde o ochucení, marinování, uzení, různé typy rybích salátů, špízy či oblíbený tatarák. „Každá ryba projde našima rukama, prodáváme jen ty nejluxusnější části, vše ostatní pak zpracujeme do pomazánek a dalších výrobků,“ je jedním z hlavních principů Milana Pospíšila.
Mezi absolutní prodejní trháky patří lososový tatarák, uzený losos z vlastní udírny a špízy, které si zákazníci odnášejí připravené – ochucené, marinované, pro gril či pečení. Zapomenout bychom ale neměli na čerstvého lososa, který se velmi dobře prodává už od roku 2012, kdy Pospíšilovi obchod otevřeli. „Losos patří mezi klasiku na grilování, dnes už ale zákazníci chtějí zkoušet i jiné druhy ryb, zajímá je, jak je připravit, čím je ochutit, zkrátka jak toho lososa pro pestrost doplnit jiným druhem ryb,“ vysvětluje majitel Přístavu Valnovka.

Sázka na kvalitu

Zpracovávané ryby jsou vždy čerstvé a do Přístavu Valnovka jsou dováženy denně. Pro většinu produktů si majitel rybího obchodu jezdí do velkoskladů osobně. Při výběru se mu pomáhá jeho zkušenost. „Skutečnou čerstvost díky svým zkušenostem velmi dobře poznám a jdu po té nejvyšší kvalitě, nejdu po ceně. Stejné je to s našimi zákazníky,“ je přesvědčen Milan Pospíšil. „Nemáme zrovna nízké ceny, ale je za tím prvotřídní zboží a kus poctivé práce. Zní to jako strašné klišé a já to i vlastně nerad takhle říkám. Jenže jak jinak to chcete říct? Říkáme věci tak, jak jsou,“ uzavírá majitel Přístavu Valnovka. Zákazníci to nakonec určitě cítí stejně.

Gastronomické večery

Čas od času udělá Milan Pospíšil gastronomický gurmánský večer. O tyto akce je velký zájem a volná místa jsou s velkým předstihem vyprodaná. Vymyslí a nachystá mořské rybí menu a na místě pak naučí zákazníky, jak lze rybu připravit a konzumovat. Lidé dnes chtějí poznávat i jiné typy ryb než jen ty obvyklé, ale většinou nevědí, jaký recept zvolit. V rámci gastronomického večera se to naučí, ochutnají a mohou ji zařadit do svého jídelníčku. Čím dál více také zákazníci oceňují polotovary a produkty, které nevyžadují složitou přípravu. Proto se tak daří různým druhům špízů či připravených marinovaných ryb, které se jen rychle připraví v troubě či na grilu.

Zkrátka, kdo jednou okusí, bude se do tohoto „rybího přístavu“ rád vracet.

1663753670-Preikestolen

POPRVÉ DO NORSKA: IKONICKÝ PREIKESTOLEN, FJORDY, VODOPÁDY


Letecky do Norska s malou skupinou klientů. Skalní útes Preikestolen - úžasný výhled z ikony Norska. Nejlákavější místa Skandinávie - fjordy, jedinečné scenérie norské přírody a národních parků, impozantní vodopády, panoramata ledovce Folgefonna. Královský palác a Vigelandpark, plavba lodí k ostrůvkům Oslofjordu.
Překvapivě skvělá norská gastronomie: losí/sobí steaky, rybí speciality.


Více informaci

1511554724-poznavacizajezdnorsko027-large

NEJVĚTŠÍ ATRAKCE NORSKA: ATLANTSKÁ CESTA, ÚŽASNÉ FJORDY, TROLÍ STEZKA


Poznávací zájezd, Norsko letecky v malé skupině cestovatelů. Relax a načerpání nové energie pro obdivovatele norské přírody.
Bouřlivé a energizující vodopády, národní parky, typické norské fjordy, včetně Geirangerfjordu (seznam UNESCO). Romantické putování pobřežím Atlantického oceánu, úchvatné pohledy z Trolí stezky, národní park Jotunheimen a vyhlídková plavba Oslofjordem.


Více informaci

Certifikát zákonného pojištění    Kdo je Martin Pišťák     Přednášky o Norsku      Slevy      Pro firmy      Dárkový voucher

Obchodní podmínky   Garanční fond      Objev Finsko a Laponsko    GDPR, ochrana osobních údajů

Máte dotaz? Můžete nás rovnou kontaktovat telefonicky  +420 602 296 287

Copyright © 2014-2023 ViaMarpi s.r.o., vedená u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 93563.  Všechna práva vyhrazena. Created by Zora Solution

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.