Star Wars a Hollywood v Norsku

05.12.2017 Zpět



Zástupci Hollywoodu vyhlížejí potenciální lokality v Norsku pro nové filmové trháky. Prohlédli si nejatraktivnější norské přírodní památky jako Preikestolen, Trolltunga, Folgefonna a Lofoten.

Mezi nejžhavější kandidáty, které by produkční manažeři mohli v Norsku natáčet, patří další pokračování nejúspěšnějšího filmu všech dob - Star Wars.

V rozhovoru pro časopis Aftenposten, producenti Tor Arne Øvrebø a Per-Henry Borch uvedli, že Norsko se v současné době nachází na vrcholu pyramidy poptávky a je předmětem zvláštního zájmu ze strany mezinárodních filmařských studií, která chtějí využít unikátnost norských scenérií.

Tvůrci úspěšného filmu a vlastníci značky Lucasfilm chtějí využít jedinečnost Preikestolen jako silně emotivního místo pro závěrečné scény plánovaných filmových verzí. „V červnu a červenci jsme provedli sérii návštěv lokálních exteriérů, a to zejména v západní Norsku“, řekl Borch. V Norsku se Star Wars již jednou natáčelo. Tehdy si režiséři vybrali lokalitu Finse - poblíž železniční trasy Oslo - Bergen. Byla to 5. epizoda - Impérium vrací úder v roce 1979.

Projekty Star Wars jsou v plném proudu a uvažuje se o tom, že by se v Norsku mohl natáčet i samostatný film, který se zaměřuje na kapitána hvězdné lodi Millennium Falcon, všem dobře známý Han Solo. Premiéra filmu je naplánována na květen 2018.

Kromě produkce Lucasfilm se potulovalo po Norsku i vedení Marvel Studios, aby si prošli, co jim může nádherá příroda nabídnout. Výrobci nejmenovali žádné konkrétní tituly, ale Aftenposten spekuloval, že by mohlo jít o "Avengers: Infinity War". Zatím je naplánovaný na dva díly a první vyjde snad také v květnu 2018.

Jo Nesbø – Sněhulák

Začátkem tohoto roku, Hollywood natáčel filmovou adaptaci knihy Jo Nesbø – Sněhulák. Je to první velkorozpočtový film, který se natáčí v Oslo. Hvězdou filmu bude Michael Fassbender, který představuje roli detektiva Harry Hole. Pro Nory je to velká úleva, obávali se totiž že se bude natáčet ve švédském Stockholmu.

Oslo jako hlavní město Norska a norské kultury je i vyhledávanou turistickou destinací. Oslo je nedílnou součástí mnoha poznávacích zájezdů.

1578493009-DSC-0397

EUROVÍKEND OSLO - JO NESBØ, VE STOPÁCH HARRYHO HOLEA


Pohodový zájezd do Norska na prodloužený víkend - Oslo. Navštívíte mnoho turisticky atraktivních zajímavostí hlavního města Norska. Muzea, parky, galerie, přístav, Královský palác i kavárničky a restaurace s místními specialitami. Český průvodce Vám ukáže skrytá zákoutí jako restauraci u Schrøderů - oblíbené místo Harry Holeho, dům v Sofiině ulici 5 nebo místo v 21. patře hotelu Radisson SAS a další jeviště světoznámých detektivek.

RÁDI VÁM PŘIPRAVÍME INDIVIDUÁLNÍ PROGRAM NA MÍRU PRO VÁMI VYBRANÝ KONKRÉTNÍ TERMÍN.


Více informaci

Certifikát zákonného pojištění    Kdo je Martin Pišťák     Přednášky o Norsku      Slevy      Pro firmy      Dárkový voucher

Obchodní podmínky   Garanční fond      Objev Finsko a Laponsko    GDPR, ochrana osobních údajů

Máte dotaz? Můžete nás rovnou kontaktovat telefonicky  +420 602 296 287

Copyright © 2014-2023 ViaMarpi s.r.o., vedená u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 93563.  Všechna práva vyhrazena. Created by Zora Solution

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.