Ubytování v Norsku

05.12.2017 Zpět



Rybářské kempy, hotely ve velkých městech, hostely, rorbuer, DNT horské chaty, apartmány, domy, sruby, klasické kempy, specializované ledové hotely, majáky, lavvu. Tak si pojďme detailně přiblížit jednotlivé možnosti.

Hotely a hostely

Hotely ve velkých městech jako je Oslo, Bergen, Trondheim se nijak neliší od těch, které známe ze západní Evropy, najdeme tady i známé hotelové sítě. Většinou se jedná o ubytování se snídaní.

Hostely najdete také především ve velkých městech, většinou jsou poblíž nádraží nebo lehce dostupné veřejnou dopravou. Nejčastějšími návštěvníky jsou studenti a mladí lidé na svých prázdninových cestách. Z hlediska čistoty a vybavení se setkáte u těchto zařízení z různou úrovní, někdy docela nízkou až nevhodnou.

Ubytování v přírodě

Klasické kempy jsou v Norsku ve velmi vysokém standardu, v turisticky atraktivních lokalitách a u hlavních silničních tahů. Společná dobře vybavená kuchyň s jídelnou a společná WC a sprchy jsou většinou přístupné na čipovou kartu. Přestože se jedná o společné prostory, drží vysokou úroveň co do čistoty a upravenosti. Samostatnou kapitolou jsou specializované rybářské kempyvybavené místnostmi pro zpracování ulovených ryb (nástroje a stoly na porcování ryb, zamrazovací chladící boxy, atp.)

Apartmány, chaty, sruby – velmi pohodlné ubytování v typických skandinávských domcích, s vybavenou kuchyňkou nebo kuchyňským koutem. Součástí kromě ložnic bývá obývací místnost, většinou vybavena i krbem. Často má takový dům nebo chata také terasu s posezením.

DNT chaty – chaty ve správě norského turistického klubu (Den Norske Turistforening) www.english.dnt.no slouží k noclehům turistům pohybujícím se v horách a národních parcích. Chaty mohu být provozovány se stálou obsluhou (většinou se jedná o větší chaty s kapacitou od 30 do 60 míst) nebo bez obsluhy (menší chaty pro 5 do 20 nocležníků).  Aktuálně stojí roční členství v DNT 640 NOK. Očekává se, že návštěvníci DNT chaty v ní stráví jednu, maximálně dvě noci (neslouží tedy k dlouhodobému pobytu).

Netradiční ubytování

Pro vyhledavače specialitek a atrakcí je možné strávit dobrodružnou nebo romantickou noc na některém z mnoha norských majáků (ostrovy nebo pobřeží moře či oceánu).

V Laponsku můžete zažít atmosféru přespání v lavvu – typické týpí, stan kočovných Sámů. Čím dál populárnější je ubytování v ledových hotelích (ice hotels), se kterými se setkáte především na severu Norska v kraji Troms.
Milovníci agroturistiky a bio tématických zájezdů do Norska najdou také širokou nabídku ubytování na norských farmách nebo zemědělských usedlostech.

Vyhledávaným zážitkem je ubytování v červených rorbuer – bývalé domky rybářů, které jsou dnes nadstandardně upraveny pro pohodlí turistů. Setkáte se s nimi hlavně na Lofotech a Vesterálech a snímky s kulisou rorbuer patří k typickým obrázkům dovolené z Norska.

Odlišnost ubytování tkví ve skutečnosti, že skromnost a střídmost skandinávského stylu se projevuje v častém vybavení ubytovacích kapacit poschoďovými postelemi. Taktéž je docela častým poplatek za ložní prádlo, který může být 60 NOK a více za den. Někteří ubytovatelé umožňují použít vlastní ložní prádlo nebo případně spacák. Setkáte se také s dodatečným poplatkem za úklid.

Ať už zamíříte do Skandinávie sami nebo si vyberete některý ze zájezdů do Norska pořádaných pod hlavičkou Dovolená Norsko, stojí za to věnovat alternativám ubytování pozornost. Možností je hodně, rádi vám poradíme s výběrem

1663613700-IMG-2082-na-web

OKRUŽNÍ ZÁJEZD NORSKEM S VÝSTUPEM NA TROLÍ JAZYK


Okružní poznávací zájezd pro ty, kteří míří do Norska a Skandinávie a chtějí si v malé skupince užít maximum turistických atrakcí. Kromě unikátních skvostů severské přírody si dopřát i sportovnější pohyb.
Třešničkou na dortu zájezdu je výstup na jednu z nejúžasnějších dominant Norska - skalní převis Trolí jazyk (Trolltunga).
Podlehnete energii bouřících vodopádů nebo magické atmosféře strmých norských fjordů a výhledům na ledovce?


Více informaci

1578493009-DSC-0397

EUROVÍKEND OSLO - JO NESBØ, VE STOPÁCH HARRYHO HOLEA


Pohodový zájezd do Norska na prodloužený víkend - Oslo. Navštívíte mnoho turisticky atraktivních zajímavostí hlavního města Norska. Muzea, parky, galerie, přístav, Královský palác i kavárničky a restaurace s místními specialitami. Český průvodce Vám ukáže skrytá zákoutí jako restauraci u Schrøderů - oblíbené místo Harry Holeho, dům v Sofiině ulici 5 nebo místo v 21. patře hotelu Radisson SAS a další jeviště světoznámých detektivek.

RÁDI VÁM PŘIPRAVÍME INDIVIDUÁLNÍ PROGRAM NA MÍRU PRO VÁMI VYBRANÝ KONKRÉTNÍ TERMÍN.


Více informaci

Certifikát zákonného pojištění    Kdo je Martin Pišťák     Přednášky o Norsku      Slevy      Pro firmy      Dárkový voucher

Obchodní podmínky   Garanční fond      Objev Finsko a Laponsko    GDPR, ochrana osobních údajů

Máte dotaz? Můžete nás rovnou kontaktovat telefonicky  +420 602 296 287

Copyright © 2014-2023 ViaMarpi s.r.o., vedená u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 93563.  Všechna práva vyhrazena. Created by Zora Solution

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.