Lofoty - lov tresek

06.12.2017 Zpět



Vždy na přelomu roku, především pak v lednu a únoru sem z Barentsova moře připlouvají početná hejna tresek. Díky teplému Golfskému proudu je zdejší moře o něco teplejší a stává se tak ideálním místem, kde se ryby třou. V hlavní sezóně, která se protáhne až do dubna, se stává rybolov alfou a omegou místních rybářů. V tomto období na Lofoty přijíždí i mnoho sportovních a rekreačních rybářů, konají se zde různé závody a populární soutěže v rybolovu.

Na pobřeží Lofot jsou jako korálky navěšené jednotlivé rybářské osady. Mezi nejznámější jistě patří Henningsvær , který je nazýván Benátkami Lofot. Na zdejším nábřeží s pěkným výhledem na fjord se nachází skvělá restaurace Fiskekrogen, kde můžete ochutnat skutečně čerstvé rybí speciality v té nejrozmanitější podobě.

K turisticky atraktivním také patří rybářská vesnička Nusfjord, která je zapsána na seznamu památek UNESCO. Výčet malebných rybářských přístavů by mohl pokračovat zmínkou o fotogenickém Reine, označeném v 70. letech za nejkrásnější vesnici Norska nebo Å, kde se nachází dokonce dvě rybářská muzea – Lofoten Stockfish Museum a Norwegian Fishing Village Museum.

Téměř ve všech rybářských centrech uvidíte typické dřevěné stojany, tak trochu připomínající dětské prolézačky. Těsně po sezóně jsou ověšeny úlovky rybářů, po ostrovech se line snadno rozpoznatelná vůně sušících se tresek. Norská sušená treska je jedním z výstavních produktů norského exportu, pochoutkou proslavenou a vyhledávanou po celém světě.

Naše únorové zájezdy na Lofoty za polární září organizujeme právě v období, kdy celé souostroví žije atmosférou rybolovu. K zájezdu Lov za polární září tak získáte i bonus ve formě sezónní atrakce lovu tresek. Určitě si nenecháte ujít příležitost ochutnat některou z čerstvých rybích specialit.

1663833159-na-web-IMG-1356

LOFOTY - LETNÍ SLUNOVRAT ZA POLÁRNÍM KRUHEM


Nejkrásnější ostrovy severní polokoule. Zelené souostroví s unikátní přírodou severně od polárního kruhu. V létě zde stoupají teploty díky Golfskému proudu přes 20°C. Fenomén nezapadajícího Půlnočního Slunce.
K zážitkům patří plavba motorovým člunem do mořského kaňonu, atmosféra Vikingů, pláže s bílým pískem na pobřeží Atlantického oceánu, kouzelné rybářské vesničky (UNESCO) a úžasné vyhlídkové vrcholy.
Lokální gastronomie - ryby a další speciality.


Více informaci

1511554914-laponsko-foto008-large

LAPONSKO, NORSKO, FINSKO: LETNÍ KOUZLO SEVERSKÉ EXOTIKY


Skvosty nedotčené přírody, laponská tundra hrající všemi barvami. Zájezd do Norska, Finska a ke švédské hranici je unikátní příležitostí pro milovníky severské exotiky. Dostanete se k fjordům severního Atlantiku, dotknete se kultury Sámů - lovců sobů, užijete si atmosféru "Brány do Arktidy". Ač daleko za Polárním kruhem, díky Golfskému proudu zde v létě panuje polární den a teploty jsou příjemné.


Více informaci

Certifikát zákonného pojištění    Kdo je Martin Pišťák     Přednášky o Norsku      Slevy      Pro firmy      Dárkový voucher

Obchodní podmínky   Garanční fond      Objev Finsko a Laponsko    GDPR, ochrana osobních údajů

Máte dotaz? Můžete nás rovnou kontaktovat telefonicky  +420 602 296 287

Copyright © 2014-2023 ViaMarpi s.r.o., vedená u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 93563.  Všechna práva vyhrazena. Created by Zora Solution

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.