Martin Petrásek - popularizátor běžeckého lyžování

06.12.2017 Zpět



S nadsázkou se dá říct, že Martin Petrásek se s běžkami na nohou už narodil. Na běžkách stál poprvé ve třech letech a postupně se mu staly průvodkyněmi sportovní kariérou, věrnou láskou i vášní.

Rodák z Ostrova nad Ohří nemohl svou sportovní pouť začít jinde než v TJ Slovan Karlovy Vary. Klubovou příslušnost hájil také v SVSM Vrchlabí a v Dukle Liberec. Jedenáct let byl reprezentantem České republiky, nejdříve juniorským, později pak členem mužského reprezentačního týmu.

Mezi úspěchy jeho sportovní dráhy dominuje účast na třech zimních olympiádách v kanadském Calgary (1988), francouzském Albertville (1992) a norském Lillehammeru (1994). Je členem bronzové štafety z mistrovství světa v Lahti ve Finsku.

Jeho specialitou jsou také dálkové běhy. Ten nejslavnější - švédský Vasův běh (Vasaloppet) - absolvoval několikrát a dosud je každoročním účastníkem kolotoče kolem tohoto běhu. Pochlubit se může zvládnutím Konig-Ludwig Lauf (Německo), Dolomitenlauf (Rakousko) a Marcialonga (Itálie). Tak trochu exoticky vypadá jeho účast na Kangaroo Hoppet v Austrálii.

Po ukončení aktivní sportovní činnosti zůstal běžeckému lyžování věrný. Více než patnáct let komentuje běžecké sportovní přenosy pro Českou televizi. Dnes je tváří, dvorním specialistou a popularizátorem, bez kterého se neobejde žádná sportovní běžecká akce přenášená Českou televizí. V nejbližším období se na jeho komentáře okořeněné důkladnou znalostí prostředí běžeckého lyžování můžete podívat na Swix Ski Classics 17. ledna 2015 (Švýcarsko). 

Martin Petrásek je ikonou našeho zájezdu do norského Geilo. Jeho zkušenosti vám rozšíří pohled do světa běžeckého lyžování, ukáže vám fígle, jimž se naučil během své dlouholeté závodní kariéry.

1511558968-bezkynorsko010-large-1-

BĚŽECKÝ RÁJ V OBLASTI LILLEHAMMER, SJUSJØEN, NORDSETER - ZIMA 2024


Norsko je kolébkou běžeckého lyžování a pro běžkaře zemí zaslíbenou. Oblast Nordseter, olympijský Lillehammer, ale i hřeben v kraji Peer Gynta a středisko Skeikampen patří mezi nejpopulárnější oblasti norského běžeckého světa a dovolené v Norsku. Pro zpestření lze kombinovat i se sjezdovým lyžováním. Nejlepší evropská lokalita nabízí téměř 600 km běžeckých tras, stačí si vybrat podle aktuální nálady, kondice a přání. Zajistíme vám i další zážitkové zimní aktivity - jízda Husky spřežením nebo sněžnými skútry. Výhodou je záruka dokonalých sněhových podmínek vhodných pro úplné začátečníky i velmi zkušené a náročné lyžaře.


Více informaci

Certifikát zákonného pojištění    Kdo je Martin Pišťák     Přednášky o Norsku      Slevy      Pro firmy      Dárkový voucher

Obchodní podmínky   Garanční fond      Objev Finsko a Laponsko    GDPR, ochrana osobních údajů

Máte dotaz? Můžete nás rovnou kontaktovat telefonicky  +420 602 296 287

Copyright © 2014-2023 ViaMarpi s.r.o., vedená u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 93563.  Všechna práva vyhrazena. Created by Zora Solution

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.