Trolí stezka - Trollstigen

25.11.2017 Zpět



Každý si v nádherné norské přírodě najde toho svého favorita ten svůj nezapomenutelný zážitek. Na prvních místech seznamu největších lákadel se ale jistě objeví i Trolí stezka. Cesta, která se klikatí od mořské hladiny Isfjordu u Åndalsnes jedenácti serpentýnami a podél jednoho z nejkrásnějších vodopádů Stigfossen překoná převýšení přes 800 metrů až pod vrcholky Bispen (Biskupa), Kongen (Krále) a Dronniga (Královny). Původní stezka pro koně, byla rozšířena v roce 1936 a otevřena na počest krále Håkona VII.

Zažijte úchvatné výhledy

Na vrcholu Trollího žebříku vás čeká naprosto úchvatný a dech beroucí pohled z vyhlídky, která je vystrčena nad příkré skalní srázy do údolí Isterdalen. Jedna z nejpopulárnějších atrakcí v Norsku si vás nepochybně získá na svou stranu a snímky z Trolí stezky se určitě stanou chloubou vašeho cestovatelského archívu.

Možná vám pomůže informace, že se v létě jedna z nejfrekventovanějších turistických tras otvírá díky sněhovým přívalům až na konci května, někdy až v prvních červnových dnech. Ověřte si průjezdnost silnice číslo Rv 63 mířící do městečka Valldal a dále trajektem směr Geiranger fjord při plánování vašeho itineráře v Norsku.

Nad vyhlídkovým plató Trolí stezky, v nejvyšším místě průsmyku klesajícímu k Norddalsfjordu, projedete kolem místa, kde do roku 1965 stával zájezdní hotel – častý cíl výletníků z Bergenu. Bohužel byl stržen lavinou a Norové ho záměrně v tomto místě již neobnovili.

Výchozí body k trekům

Silnice číslo 63 pokračuje z Trolí stezky podél samotné hranice národního parku Breheimen – oblast, kde lze v Norsku vidět poslední stáda divoce žijících sobů. Je zde také řada výchozích bodů k zajímavým trekům, k těm nejoblíbenějším patří výstup na vrchol Muž (Mannen). Spektakulární túra je ve výšce 1.294 m.n.m. završena unikátním skaliskem, které je viditelné i z údolí řeky Rauma. Po přibližně sedmi kilometrech nádherné túry se vám otevře nezapomenutelný výhled na okolní hory, ale také do Raumasdalen.

Trolí stezka je nejenom jednou z ikon norských přírodních skvostů, ale také jedním z nejčastějších cílů našich výprav do Norska.

1511554724-poznavacizajezdnorsko027-large

NEJVĚTŠÍ ATRAKCE NORSKA: ATLANTSKÁ CESTA, ÚŽASNÉ FJORDY, TROLÍ STEZKA


Poznávací zájezd, Norsko letecky v malé skupině cestovatelů. Relax a načerpání nové energie pro obdivovatele norské přírody.
Bouřlivé a energizující vodopády, národní parky, typické norské fjordy, včetně Geirangerfjordu (seznam UNESCO). Romantické putování pobřežím Atlantického oceánu, úchvatné pohledy z Trolí stezky, národní park Jotunheimen a vyhlídková plavba Oslofjordem.


Více informaci

1512479242-lavicka-Sonja

NORSKEM PO STEZKÁCH TROLLŮ - K FJORDŮM A VODOPÁDŮM


Znáte pověsti o Trollech - skřítcích žijících v zákoutích nedotčené norské přírody?
Vydáme se v jejich stopách po Trollí stezce, do národních parků, k ohromujícím vodopádům a peřejím. 
Zavítáme do Bergenu (rybí trh, vrch Fløyen). 
Norsko je zemí skalnatých fjordů, úchvatný Geirangerfjord je i na seznamu UNESCO.
Letecký zájezd pro milovníky ryzí skandinávské přírody.


Více informaci

Certifikát zákonného pojištění    Kdo je Martin Pišťák     Přednášky o Norsku      Slevy      Pro firmy      Dárkový voucher

Obchodní podmínky   Garanční fond      Objev Finsko a Laponsko    GDPR, ochrana osobních údajů

Máte dotaz? Můžete nás rovnou kontaktovat telefonicky  +420 602 296 287

Copyright © 2014-2023 ViaMarpi s.r.o., vedená u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 93563.  Všechna práva vyhrazena. Created by Zora Solution

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.