Pláž Haukland - perla souostroví Lofoty

12.04.2021 Zpět



V nejnovějším vydání publikace Lonely Planet byla pláž Haukland na ostrově Vestvågøy na Lofotech na severu Norska označena jako nejlepší pláž v Evropě.

Tato úžasná norská pláž porazila v tvrdé konkurenci pláže v Řecku, Španělsku, Itálii, Portugalsku a Dánsku dostala se na první místo nejužšího výběru.

Lofoty, které jsou považovány za nejkrásnější souostroví severní polokoule se mohou pyšnit řadou podobně krásných pláží.

"Pláž Haukland vypadá jakoby ani nebyla z tohoto světa. Její ostře špičaté žulové vrcholy se táhnou nad krémové žlutými písky omývané vlnami safírově modrého oceánu. A i přestože je voda chladná, bude vás to svádět do ní skočit a zaplavat si“ uvádí se v komentáři Lonely Planet.

Taková velká chvála není pro pláž Huakland nic nového, protože již dříve byla vyhlášena jako nejlepší pláž v Norsku a také nejkrásnější na světě. Ani starostku obce Vestvågøy Anne Sandovou nepřekvapuje, že toto kouzelné místo získalo vítané uznání. "Jde o kontrasty v přírodě, vysokých štítů hor a zelených straní. A mezi tím vším máte krásnou pláž, nemůže to být hezčí, “ řekla norské státní rozhlasové stanici NRK.

Pláž je proslulá nejen svou krásou, je také „hlavní místem“ surfařských radovánek. Oceánské vlny jsou jak dělané pro nadšence této sportovní zábavy. Přesto si zachovává ráz autenticity, ani v hlavní letní sezóně se zde nesetkáte s davy nebo řady lehátek vysázenými před hotelovými komplexy. Nic takového na Lofotech nenajdete. Tady v kulisách úžasného místa si rozložíte svou deku a pustíte se do přípravy barbecue.

Jak se k té pláži dostat?
Předně je nutné říct, že pláž se nachází až v za polárním kruhem. Nejpohodlnější letecké spojení vede z Prahy do Oslo a pak stejně velkým letadlem na stejné vzdálenosti z Oslo do Narviku nebo do Bodø. Z Narviku se dá na souostroví dojet přes mosty a podmořským tunelem „suchou nohou“, z Bodø vás na nejbližší ostrov dopraví 3 a půl hodiny trvající trajekt. K pláži se dostanete přes městečko Leknes, které je správním střediskem této oblasti.

Během našich zájezdů do Norska a na Lofoty je z pochopitelných důvodů návštěva této pláže jedním z bodů našeho itineráře. Koukněte tady .

Certifikát zákonného pojištění    Kdo je Martin Pišťák     Přednášky o Norsku      Slevy      Pro firmy      Dárkový voucher

Obchodní podmínky   Garanční fond      Objev Finsko a Laponsko    GDPR, ochrana osobních údajů

Máte dotaz? Můžete nás rovnou kontaktovat telefonicky  +420 602 296 287

Copyright © 2014-2023 ViaMarpi s.r.o., vedená u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 93563.  Všechna práva vyhrazena. Created by Zora Solution

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.