Opatření v Norsku

25.03.2020 Zpět



Vláda Norského království prodlužuje platnost všech opatřeních (původně zavedených 12.3.2020) prováděných v boji proti koronaviru až do 13. dubna 2020.

Tato opatření jsou aplikována v naději, že zastaví šíření viru. Jedná se o nejsilnější a nejrozsáhlejší opatření, která Norsko vyhlásilo od roku 1945.

Od 16.3.2020 od 8:00 všem cizincům bez povolení k pobytu, kteří nespadají do níže uvedených vyjímek a nejsou schopni to prokázat, bude zamezeno ve vstupu do země. Výjimka platí pro občany zemí EHP (vč. ČR) a jejich rodinné příslušníky žijící a pracující v Norsku, cizince zabezpečující převoz zboží, cizince pracující či žijící na Špicberkách, zahraniční novináře, držitelé diplomatických pasů, námořníky ve službě, vojenský personál.

Od 17.3.2020 platí pro každého, kdo vstupuje podle výše uvedených výjimek na území Norska, povinná 14-denní karanténa.

Na všech norských hraničních přechodech jsou posíleny kontroly.

Střediska denní péče, školy a univerzity jsou uzavřeny, stejně jako velké a malé podniky, restaurace, fitness centra a koncertní sály. Otevřeny jsou pouze obchody s potravinami.

„Norská vláda přijala strategii k omezení šíření infekce, která zahrnuje snahu zajistit, aby infikované osoby nepřenášely virus na další osoby. Pokud se to podaří, bude mít zdravotnictví schopnost pomoci všem, kteří ji potřebují,“ uvedla premiérka Erna Solbergová.

Vláda proto pokračuje v přísných opatřeních do 13. dubna 2020 (včetně). Hlavní prioritou je, aby vážně nemocným, ať už z důvodu koronaviru nebo z jiných příčin, byla poskytnuta odborná zdravotní péče. Zdravotnická služba zavádí řadu opatření, která jí umožňují efektivně léčit lidi, kteří onemocněli přípravkem COVID-19.

Pravidla pro karanténu při vstupu do Norska ze zahraničí (cestovní karanténa) zůstávají v platnosti.

Pravidla pro zákaz vstupu osob, které nežijí nebo nepracují v Norsku, zůstávají v platnosti.

Hraniční kontrola vnitřních hranic schengenského prostoru je zpřísněna.

Kulturní akce, sportovní akce a organizované sportovní aktivity uvnitř i venku jsou zakázány.

Všechny restaurace, bary, hospody musí zůstat uzavřeny.

Fitness centra, bazény, vodní parky a podobná zařízení musí zůstat uzavřená.

Zařízení, která poskytují kadeřnictví, péči o pleť, masáže, péči o tělo, tetování, piercing a podobné služby, musí zůstat zavřená.

Zákaz pobytu v chatkách / ve volném čase je zachován.

Veřejná doprava zůstává v provozu.

Zdroj: stránky Vlády Norského království a Norwegian Embassy v Praze (redakčně upraveno a zkráceno)

 

1663753670-Preikestolen

POPRVÉ DO NORSKA: IKONICKÝ PREIKESTOLEN, FJORDY, VODOPÁDY


Letecky do Norska s malou skupinou klientů. Skalní útes Preikestolen - úžasný výhled z ikony Norska. Nejlákavější místa Skandinávie - fjordy, jedinečné scenérie norské přírody a národních parků, impozantní vodopády, panoramata ledovce Folgefonna. Královský palác a Vigelandpark, plavba lodí k ostrůvkům Oslofjordu.
Překvapivě skvělá norská gastronomie: losí/sobí steaky, rybí speciality.


Více informaci

1663613700-IMG-2082-na-web

OKRUŽNÍ ZÁJEZD NORSKEM S VÝSTUPEM NA TROLÍ JAZYK


Okružní poznávací zájezd pro ty, kteří míří do Norska a Skandinávie a chtějí si v malé skupince užít maximum turistických atrakcí. Kromě unikátních skvostů severské přírody si dopřát i sportovnější pohyb.
Třešničkou na dortu zájezdu je výstup na jednu z nejúžasnějších dominant Norska - skalní převis Trolí jazyk (Trolltunga).
Podlehnete energii bouřících vodopádů nebo magické atmosféře strmých norských fjordů a výhledům na ledovce?


Více informaci

Certifikát zákonného pojištění    Kdo je Martin Pišťák     Přednášky o Norsku      Slevy      Pro firmy      Dárkový voucher

Obchodní podmínky   Garanční fond      Objev Finsko a Laponsko    GDPR, ochrana osobních údajů

Máte dotaz? Můžete nás rovnou kontaktovat telefonicky  +420 602 296 287

Copyright © 2014-2023 ViaMarpi s.r.o., vedená u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 93563.  Všechna práva vyhrazena. Created by Zora Solution

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.