Po velké solární bouři se i v Česku objevila polární záře

06.12.2017 Zpět



Ti, kteří měli možnost kochat se tímto famózním kosmickým divadlem na našich zájezdech – výpravách za Polární září, se však senzacechtivým novinovým článkům v duchu pousmějí. Polární záře v Čechách a Polární záře v Norsku je velký rozdíl. To, co lze spatřit na dalekém severu při pozorování Aurora Borealis, je show z trochu jiné kategorie. Jasně zřetelné různobarevné světelné projevy střetu „slunečního větru“ s magnetickým polem Země vás ohromí. Dlouhé minuty sledujete v tichém úžasu hru vesmírných sil. Věřte, že to, co se odehrálo nad českým územím má k fascinujícímu zážitku za polárním kruhem na Lofotech či Vesterálech skutečně daleko.

Polární záře je fenomén, za kterým každoročně pravidelně cestují nadšenci žijící v oblastech, kde je tento jev jen výjimečný. Je to úkaz, který nenechává chladným básníky, spisovatele, vědce, ale ani vášnivé fotografy. Snímky, které si z výpravy přivezou, jsou chloubou fotografických alb. Některé z obrázků si můžete prohlédnout i na našich stránkách v příslušné fotogalerii.

Příznivé období pro pozorování Polární opět nastane v období říjen až březen. Zájem o setkání s polární září je pozitivně překvapující.

1663615534-IMG-5175-photo-full-na-web

POLÁRNÍ ZÁŘE & VÝPRAVA HUSKY PSÍM SPŘEŽENÍM


Aurora Borealis nebo-li Polární záře je fascinující fenomén a životní zážitek. Dechberoucí světelná show vesmírných sil a mystická nádhera tajemného přírodního jevu. Zájezdy za Polární září pořádáme řadu let, na "lov" Polární záře jsme odborníky a naučíme vás, jak získat její skvělé snímky.
Fakultativní aktivity: Velrybí safari, Husky psí spřežení - jízda divočinou, výprava na sněžných skútrech, večerní saunování a unikátní lokální gastronomie.


Více informaci

Certifikát zákonného pojištění    Kdo je Martin Pišťák     Přednášky o Norsku      Slevy      Pro firmy      Dárkový voucher

Obchodní podmínky   Garanční fond      Objev Finsko a Laponsko    GDPR, ochrana osobních údajů

Máte dotaz? Můžete nás rovnou kontaktovat telefonicky  +420 602 296 287

Copyright © 2014-2023 ViaMarpi s.r.o., vedená u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 93563.  Všechna práva vyhrazena. Created by Zora Solution

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.