Norským ekvivalentem specialních nápojů s chráněným zeměpisným označením jako jsou Calvados nebo Champagne, je „Cider z Hardangeru“. V sadech lemujících svahy pobřeží Hardangerfjordu se pěstují, lisují a zpracovávají slavná jablka odrůdy Hardanger. Mimochodem se jedná o nejsevernější zeměpisnou šířku na světě, kde dozrávají jablka.
Oblíbený jablečný nápoj - Cider - se zde vyrábí od doby, kdy do tohoto regionu přišli mniši a přinesli s sebou znalost zpracování jablek a výroby jablečného moštu. V posledních letech však prudce stoupla popularita, kvalita a standard produkce. Hardanger Cider je nyní mezinárodně známá a oceňovaná specialita. Vyrábí se jak jako nealkoholický mošt, tak i jako jemně alkoholický Cider.
Mnoho farem v regionu Hardangerfjord se specializuje na výrobu jablečného moštu a Cideru. Některé z nich vítají hosty pro návštěvy farem, ukázky jednotlivých fází výroby a ochutnávky jejich produkce. Nyní můžete tento chuťový zážitek zkombinovat výletním dobrodružstvím vyhlídkových plaveb po fjordu - perfektní mix!
Jednou z možností jsou tzv. ciderová safari lodí – plavby lodí s hybridním pohonem „Vision of the Fjords“. Akce jsou provozovány denně od května do září 2021. Výchozím přístavem pro plavbu jsou městečka Odda nebo Lofthus. Vítanou shodou okolností je také skutečnost, že se v této oblasti nachází jeden z cestovatelských magnetů, skalní vyhlídka – Trolltunga neboli Trolí jazyk.
Zážitky spojené se ciderovým safari jsou vítaným bodem programu, který sestavujeme pro individuální cestovatele v rámci itinerářů na míru.
Letecky do Norska v malé skupině maximálně 8 cestovatelů, ideální volba pro první cestu do Skandinávie. Čeká vás pohodový výstup na ikonický skalní útes Preikestolen s dechberoucím výhledem na Lysefjord a poznávání přístavního města Stavanger s jeho malebným nábřežím a uličkami plnými kaváren a restaurací.
Uvidíte největší přírodní lákadla – hluboké fjordy, scenérie norské přírody a národních parků, mohutné vodopády i panoramata ledovce Folgefonna. V Oslu navštívíte legendární muzeum Fram, kde se seznámíte s fascinující historií norských polárníků a vydáte se na palubu slavné polární lodi.
Překvapí vás skvělá norská gastronomie – ochutnáte losí a sobí speciality i čerstvé mořské ryby, vše v pohodové atmosféře malé skupiny 8 osob vedené zkušeným průvodcem, kde je prostor na focení, vlastní tempo i povídání o místních zajímavostech.
Certifikát zákonného pojištění Kdo je Martin Pišťák Přednášky o Norsku Slevy Pro firmy Dárkový voucher
Obchodní podmínky Garanční fond Objev Finsko a Laponsko GDPR, ochrana osobních údajů
Zajímá vás více informací?
Spojte se s námi – telefonicky na +420 602 296 287 nebo e-mailem na info@viamarpi.cz .
Rádi vám poskytneme osobní konzultaci.
Copyright © 2014-2025 ViaMarpi s.r.o., vedená u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 93563. Všechna práva vyhrazena.